Έκκληση για βοήθεια προς κάθε κατεύθυνση απευθύνει ο Ο.Κ.Φ.Ε. προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη ρίψη επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή των Ερυθρών!
Η κατάσταση είναι τραγική διαπιστώθηκε ότι έχουν αποτεθεί σκωρίες κλιβάνου σε ποσότητα περίπου 30μ3.
Η απόθεση έχει γίνει στη θέση Κιάφα Σούρι αλλά και στον περιαστικό δασικό δρόμο του Προφήτη Ηλία.
Στον χώρο πραγματοποιήθηκε αυτοψία από το Τμήμα Περιβάλλοντος της ΝΑΔΤ.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ήταν έντονη η ύπαρξη αμμωνίας η οποία δηλώνει ότι η σκωρία προέρχεται από μονάδα θερμικής κατεργασίας αλουμινίου. Επίσης δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του παραγωγού των ανωτέρω αποβλήτων. Ας σημειωθεί ότι η σκωρία από τη θερμική κατεργασία αλουμινίου κατατάσσεται ως επικίνδυνο απόβλητο σύμφωνα με την ΚΥΑ 13588/725/2006.
Ο Ο.Κ.Φ.Ε. πίρε δείγμα από το απόβλητο και το έδωσε σε εργαστήριο για την περαιτέρω ανάλυσή του ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός επικινδυνότητας του τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Ομίλου για την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων και των πολιτών με την περιβαλλοντική έκθεση 2007 για την “ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμάτων”
με την διοικητική αναφορά προς τον Δήμο Ερυθρών με θέμα την “ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμάτων”, σήμερα αντιμετωπίζουμε τα επικίνδυνα απόβλητα και σε δεύτερο σημείο στις Ερυθρές.